TARRAGONA

Datos del Pueblo

L´Ampolla

Pueblo

L´Ampolla

Municipio

L´Ampolla  / Comarca: Baix Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2947

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Manel Ferrer, 3

Código postal

43895

Teléfono

977 460 018 / 977 460 547

Fax

977 593 380

Oficina Turismo

977 59 30 11

Web Oficial

L´Ampolla

Web de Interés

L´Ampolla porta del Delta

E-mail municipio

aj.ampolla@altanet.org
 

L'Ampolla és filla de la bella Mediterrània i del vigorós riu Ebre. Els dits del riu i els de la mar, jugant amb la sorra i les onades, van modelar una gran bassa fins a donar-li forma d'ampolla. Amb aquest nom es va donar a conèixer la petita població marinera que va anar creixent prop de l'antiga desembocadura del riu.

Imatges de L´Ampolla

El municipi de l'Ampolla, de 35,30 km², es constituí a partir de la segregació del terme municipal del Perelló, segons sentència del Tribunal Suprem, aprovada a l'octubre del 1989, després de més de cinquanta anys d'enfrontaments entre els dos municipis

L'Ampolla era un antic hostal del terme de Tortosa, situat a la carretera general de València, que començà a poblar-se a causa de l'activitat pesquera i ja a mitjan segle passat hi havia 11 cases de pescadors i el 1860 n'hi havia 20

L'església parroquial de Sant Joan Baptista ha estat bastida en aquest segle.

La festa major de la població es fa per Sant Joan, que és potser la que inclou més actes, bé que potser té més tradició la festa major de la Mare de Déu del Carme (que es fa el 16 de juliol), quan es fa l'habitual processó de barques.

La platja de l'Ampolla és escarpada i forma petites cales al sector N, mentre que vers el S és plana i sorrenca, al sector dit l'Arenal, part septentrional del delta on s'adossa a l'escarpament.

Com a poble de tradicions marineres i deltaiques ofereix una riquesa gastronòmica única en aquestes terres: plats com la Fideuà, l'anguila en suc, l'anguila fumada, l'arros negre, l'arròs a banda entre una gran varietat d'arrossos

hi ha dolços tan representatius com el coc de brossat, els pastissets de cabell d'àngel i les coquetes de la creu

A la Bassa s'accedeix a través de la carretera que uneix l'Ampolla amb la platja de l'Arenal.

la Bassa de les Olles de L´Ampolla

El complex de la Bassa de les Olles està situat al costat mateix de la llacuna de les Olles, en ple delta de l'Ebre. Rodejat de natura, és un espai ideal per dinar amb la família, fer excursions a peu o en bici, practicar tot tipus d'esports o senzillament observar la fauna i la flora autòctona.
El complex disposa d'una zona de pícnic, aparcaments per autobusos, bar, punt d'informació turística i sala de projeccions

A la Bassa s'accedeix a través de la carretera que uneix l'Ampolla amb la platja de l'Arenal.
El camí queda tallat als vehicles a 200 m de la llacuna i s'ha de continuar caminant fins al mirador. Des d'aquest punt, si resseguim la platja, arribarem al canal de sortida de la llacuna.

El terme comprèn, a més del cap de municipi, l'Ampolla, la caseria del Roquer i el despoblat dels Garidells. (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua