TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Palma D´ebre

Pueblo

La Palma d´Ebre

Municipio

La Palma d´Ebre / Comarca: Ribera d´Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

416

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 11

Código postal

43370

Teléfono

977 819 064

Fax

977 819 253

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Palma D´ebre

Web de Interés

Dades generals de La Palma d´Ebre

E-mail municipio

 
 

El terme municipal de la Palma, d'una extensió de 38,81 km², és situat al NE de la comarca, separat de les Garrigues per una llenca del terme de Flix que és divisòria d'aigües entre el riu de la Cana i el de Montsant, i al límit amb el Priorat. Així, la fita amb la Bisbal de Falset passa pel cingle del Penal de Sas i prop del tossal del Junquet, i el termenal amb Cabassers per la partida dels Castellassos i pel coll de Cabassers o de la Batalla (prop del qual s'assoleixen els 475 m), per on passava l'antic camí ral que de Flix, per la Palma, duia al Priorat.

S'hi pot trobar una esgèsia romànica dels segles XII-XII, una altra gran esglesia dedicada a la mare de deu de l'Assumpció, uns arcs i ruïnes d'uns arcs `romanics i gòtics, un pi centenari de més de 400 anys anomenat Pi de cal pino, una font d'aigu natural ròmanica anomenada La Font Vella,un cementiri i una creu templera anomenada El Coll de la Creu.

El terme municipal de la Palma, d'una extensió de 38,81 km², és situat al NE de la comarca

Imatge de La Palma d´Ebre

Els carrers principals són el Carrer Major (on hi ha l'església vella, Ca l'Abadia o rectoria, Ca la Brisda, Ca l'Escolàstica o Pare-sant i altres casals), el carrer de Dins (Cal Badivell, Cal Sanxo, Cal Fraret, Cal Sapatada), el de Dalt (Cal Cabileta, Cal Teixó), el de la Font (Cal Ramon la Roseta, l'Olla del Poquet) i el del Racó (Cal Quicanyo, Cal Xerifetes). Hom pot citar, encara, el carrer de la Bassa del Pi, (Cal Crestià Nou), el del Portell, el de la Costa del Pou, el de les Eres, la costa del Ferreret i els ravals de la Torre i de la Bisbal (Cal Gavatx).

La festa major de la població s'escau pel 15 d'agost i la festa major petita es fa el 29 d'abril, essent conegudes com les festes de primavera i dedicades a santa Caterina. Aquesta darrera festa és organitzada per les caterines, les noies solteres de la població(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua