TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Pineda

Pueblo

La Pineda

Municipio

Vila-Seca / Comarca: Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3089

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Església, 26

Código postal

43481

Teléfono

977 309 300

Fax

977 309 301

Oficina Turismo

977 39 03 62

Web Oficial

Patronat de turisme de Vila-Seca, la Pineda

Web de Interés

Vila-Seca

E-mail municipio

turisme@lapinedaplatja.info
 

El municipi de Vila-seca es divideix en dos nuclis de població bàsics, per una banda el casc antic o poble amb el mateix nom i la zona de la Pineda que conforma la façana marítima i que amb el seu passeig marítim de 2,4km es converteix en un dels espais públics urbans oberts al mar de més gran entitat en la Costa Daurada, i en el conjunt de Catalunya.

Centre Civic de La Pineda

el santuari de la Pineda, erigit cap a la segona meitat del segle XIII. L'any 1708, el senyor de la Pineda i sagristà major de la catedral, Joan Martí i Perelló, donà permís a les autoritats de Vila-seca per a restaurar i engrandir el santuari. Les obres començaren el 1712 i restaren enllestides el 1758. Els elements més importants del santuari són la imatge de la Mare de Déu, baix relleu en una placa de pedra, atribuïda a la segona meitat del segle XIV, i la torre medieval de defensa.

La Platja de la Pineda, posseeix una longitud aproximada de 2.450 m. i una superfície estimada en 98.000 m2. Limita al sud amb la intersecció entre l'Hotel Donaire i el Passeig de Pau Casals (la seva continuació constitueix la platja del Racó) i, al nord amb un espigó de protecció de la platja situat a uns 350 metres a llevant de la urbanització Porta del Mar (límit amb la Platja dels Prats).

La platja de la Pineda, com ja ha estat justificat anteriorment, constitueix un sector litoral que actualment, combina les més altes prestacions com a àrea turística

Playas de La Pineda

La platja de la Pineda, com ja ha estat justificat anteriorment, constitueix un sector litoral que actualment, combina les més altes prestacions com a àrea turística, com la conservació del litoral i els seus ecosistemes més interessants. (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua