TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Pobla De Mafumet

Pueblo

La Pobla de Mafumet

Municipio

La Pobla de Mafumet / Comarca: Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2108

 

Ayuntamiento

Dirección

Verdaguer, 6

Código postal

43140

Teléfono

977 840 260

Fax

977 840 207

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Pobla De Mafumet

Web de Interés

Informaciò de La Pobla de Mafumet

E-mail municipio

aj.poblamafumet@altanet.org
 

El territori de la Pobla de Mafumet té una extensió de 6,20 km². Limita al N amb el Morell, al S amb Perafort i Constantí, a l'E amb Perafort i a l'W amb la Selva del Camp (Baix Camp). A la part SE del terme hi ha l'enclavament del Campot, pertanyent al municipi de Perafort. És un municipi situat a 19 km de Tarragona, a la dreta del Francolí

L'edifici més important és l'església parroquial de Sant Joan Baptista, dotada d'un campanar remarcable; conserva la imatge romànica de la Mare de Déu del Lledó, del segle XIII, patrona de la població; la representació de la Verge és una talla sedent d'escassos plecs en el vestit, mantell que deixa sortir un trenat de cabells a cada costat de la cara i testa coronada; fa 55 cm d'alçada.

imatge romànica de la Mare de Déu del Lledó en La pobla de mafumet

imatge romànica de la Mare de Déu del Lledó

Fins a l'any 1974, el principal mitjà de vida dels habitants de la Pobla era l'agricultura. Durant el segle XX, s'han convertit moltes terres de secà en regadiu. Els principals conreus de secà eren la vinya, les oliveres, els cereals, els avellaners, seguits de fruiters i cereals.

L'adquisició de terres per part del complex petroquímic ha fet disminuir notablement el nombre d'hectàrees conreades.

Actualment, la refineria i les indústries subsidiàries donen feina a la majoria de la població activa del municipi i en constitueixen la principal font d'ingressos. (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua