TARRAGONA

Datos del Pueblo

L´Argentera

Pueblo

L´Argentera

Municipio

L´Argentera / Comarca: Baix Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

143

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Església,2

Código postal

43773

Teléfono

977 834 070

Fax

977 834 081

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

L´Argentera

Web de Interés

Dades generals de L´Argentera

E-mail municipio

ajuntament@argentera.cat
 

En una valleta solcada pels barrancs Reial i de les Valls i dalt d'un serradet s'escampen unes cases pageses i de bon veure, tot formant la vileta que porta el nom immaculat de l'Argentera.

El poble de L´Argentera

El poble de L´Argentera

No són massa els edificis ni s'arrengleren en massa carrers i places, però aquestes vies -ni gaire llargs els carrers i petitons els espais oberts- es remarquen per la condícia i per l'agençament quan s'hi passa o s'hi passeja.

No hi fan deturar valuoses o originals mostres arquitectòniques o especialíssimes peculiaritats d'aquelles que embadoquen el turista ingenu, ens captiven per llur bon endreç i per llur adornament: plantes florides o de bell fullam guaiten per finestres i balcons, fan guàrdia a les entrades i omplen comprometedors racons.

Actualment fa les funcions de lloc d'estiueig i fou protegit per Eduard Toda mentre reconstruí Escornalbou. Toda, a part restaurar la Casa Cabrer, finançà el nou cementiri, la casa del comú, les escoles i la Societat i impulsà l'enjardinament dels carrers. Per aquest motiu el 1950 se li dedicà un monument amb un bust de Modest Gené. Hi ha diverses cases amb dovelles de pedra vermella.

Nevada en L´Argentera

Nevada en L´Argentera

Anteriorment hi havia hagut una mina de plom que va ser explotada des dels anys quaranta fins als seixanta del nostre segle. Actualment l'indret es coneix com la font d'aigua de la Mina de Plom, pel pou que hi ha al costat de la mina, que és el principal proveïdor d'aigua; té una font del Ferro de molta anomenada, que també s'usa per a proveir d'aigua el municipi, encara que en menor mesura

L'Argentera celebra la seva festa major el cap de setmana pròxim al 24 d'agost, en honor de sant Bartomeu. Pel maig es fa la festa major petita de Sant Isidre, que ha decaigut molt. Antigament, pel gener, era tradicional de celebrar un sopar de caçadors. Ara, davant la manca de caça, s'ha convertit només en un sopar.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua