TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Riba

Pueblo

La Riba

Municipio

La Riba / Comarca: Alt Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

720

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

43450

Teléfono

977 876 087

Fax

977 876 808

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Riba

Web de Interés

Pagina personal de La Riba

E-mail municipio

aj.riba@altanet.org
 

El poble de la Riba és format per diversos agrupaments urbans. El nucli del Cap de la Riba és a la part de dalt del poble, a l'extrem superior del carrer de la Costa Alta, i constituïa anys enrere el nucli d'habitatges de la gent ocupada en l'agricultura i la ramaderia.

El nucli central del poble es troba a la part inferior del carrer abans esmentat. Entre ambdós nuclis hi ha el barri dit els Molins de més Amunt

El poble de la Riba és format per diversos agrupaments urbans. El nucli del Cap de la Riba és a la part de dalt del poble

Municipi de La Riba

Un tret característic d'aquest nucli, és el pont que travessa el Francolí comunicant les barriades d'un costat i altre de riu. En aquesta zona hi ha l'Estació de tren, inaugurada l'any 1862. I finalment el barri de la Ràpita, a l'altre costat de la carretera i de la via ferroviària.

Els excursionistes disposen d'infinitat de llocs per visitar i els escaladors poden practicar aquest esport, a les parets de la Penya Roja i en altres cingleres, amb la possibilitat de sojornar al terreny d'acampada "Terreny d'acampada La Riba", actualment regentat per la Direcció Gral. De Joventut de la Generalitat.

La festa major del poble s'escau el primer cap de setmana d'agost, en honor de sant Abdó i sant Senén. La festa major d'hivern se celebra el diumenge pròxim al 30 de novembre, festivitat de Sant Andreu.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua