TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Riera De Gaia

Pueblo

La Riera de Gaia

Municipio

La Riera de Gaia / Comarca: Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1540

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

43762

Teléfono

977 655 000

Fax

977 655 235

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Riera De Gaia

Web de Interés

Informaciò de La Riera de Gaià

E-mail municipio

mgine@rieradegaia.altanet.org
 

La Riera de Gaià és un municipi situat a la part baixa de la vall del Gaià. Limita amb els termes de Tarragona a mitjorn, al Catllar a ponent, Vespella a tramuntana, la Nou de Gaià al nord-est i Altafulla a llevant

L'església parroquial està dedicada a santa Margarida. La seva construcció es va iniciar el 1788 i és d'estil barroc.

La Riera de Gaià és un municipi situat a la part baixa de la vall del Gaià.

vista de La Riera de Gaià

El castell de Santa Margarida, conegut també com el Castellot, és una antiga fortalesa que va pertànyer als senyors de Montoliu i que apareix citada ja el 1118. L'edifici va quedar molt deteriorat durant la Guerra del Francès encara que encara són visibles fragments del mur. També pot veure's restes d'una torre circular que es trobava en el centre del castell.

En l'antic nucli de Vespella es poden veure les restes d'una torre medieval coneguda com la torre de la Vella. La torre va ser construïda com a defensa i guaita del poble. Té un diàmetre interior de 2,20 metres i el mur és d'una grossor d'1,20 metres.

La Riera celebra la festa major de Santa Margarida, el 20 de juliol, i la festa major de la Santa Creu el 14 de setembre; aquesta festa es remunta a l'any 1809 i té l'origen en un vot de poble fet per tal d'agrair que la població es veiés lliure d'una epidèmia de còlera esdevinguda aquell any. En aquesta diada té lloc una processó i es canta la Missa de Perossi, que fou recuperada el 1982.

El que cal tastar d'aquesta població són els productes del porc que es poden trobar a Can Pistraques , la botifarra de "mandongo" (feta de fetge, sang de corder i pebre ) a Cal Pastó i la coca en ceba característica de La Riera que també podeu trobar als diferents forns (Ca la Felisa, Cal Gils i Cal Marcel ).

El que també podreu trobar són diferents menjars de pagès : escudella barrejada, arròs amb bacallà, samfaina amb conill, escarola amb romesco acompanyat d'una bona arengada o llangonissa, escalivada.(ftes i fotos ver links de la ficha)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua