TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Secuita

Pueblo

La Secuita

Municipio

La Secuita / Comarca: Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1466

 

Ayuntamiento

Dirección

Sant Cristòfol, 2

Código postal

43765

Teléfono

977 611 454

Fax

977 611 159

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Secuita

Web de Interés

la Secuita és situat a l'interfluvi del Francolí i del Gaià

E-mail municipio

aj.secuita@altanet.org
 

El terme municipal de la Secuita està situat a la part nord de la comarca del Tarragonès. Té una extensió de 17,6 quilòmetres quadrats, i una alçària mitjana de 176 metres sobre el nivell del mar. Limita amb els termes municipals del Catllar, Renau, Perafort i els Pallaresos (Tarragonès), i amb els de Nulles, Vallmoll i els Garidells (Alt Camp)

A la plaça Major, nucli originari del poble, hi ha l'església parroquial de Santa Maria de la Secuita, edifici medieval que ha sofert continues transformacions. Està formada per tres naus d'èpoques diferents. La central és la primera que es construí i és gòtica.

Cal destacar també la Casa Mallafré, amb portal de carreus i finestres gòtiques.

És interessant el gran casal de la Tallada, amb bon nombre d'arcades ogivals

al nucli de la Secuita s'hi compten una farmàcia, un supermercat, una botiga de comestibles, un forn de pa, una carnisseria, una merceria, cinc bars (alguns dels quals també són restaurants), un restaurant i un bar musical.

El conreu agrícola més destacat és la vinya, que ocupa més de la meitat de la superfície conreada, i que donà origen a la creació dels dos cellers cooperatius existents al municipi, el de la Secuita i el de l'Argilaga. L'avellana, la garrofa i l'oli són els productes agrícoles que, per aquest ordre, segueixen el vi en importància

La Secuita celebra la festa votada de Sant Cristòfol, que inclou la benedicció de cotxes, el dia 10 de juliol i la festa major el dia 15 d'agost, festivitat de l'Assumpció de la Mare de Déu. Al mes de setembre en data variable, normalment al final de mes, es feia la festa de la Verema o del Vi, que encara té un cert ressò.

El temple de Vistabella, de planta quadrada, és una de les obres més característiques de l'arquitecte tarragoní

ESGLÉSIA DEL SAGRAT COR DE VISTABELLA

Vistabella és format per un nucli antic, rectangular, compacte i de carrers estrets, i un eixample. L'entesa que l'any 1917 establiren els veïns del poble i l'arquitecte Josep M. Jujol ha enriquit el nucli urbà amb una església que és una autèntica obra d'art. El temple de Vistabella, de planta quadrada, és una de les obres més característiques de l'arquitecte tarragoní; la seva silueta piramidal s'enlaira d'una manera harmònica pel damunt de les teulades de la població i encaixa perfectament amb el medi agrari que l'envolta.

L'actual municipi comprèn, a més de la Secuita, els pobles de l'Argilaga, les Gunyoles, Vistabella, la urbanització de Sant Roc i les Creus, el lloc de la Costa de la Toia, disseminat, i els antics termes de la Tallada, Tapioles i del Pontarró.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua