TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Torre De Fontaubella

Pueblo

La Torre de Fontaubella

Municipio

La Torre de Fontaubella / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

140

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 1

Código postal

43774

Teléfono

977 830 267

Fax

977 830 615

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Torre De Fontaubella

Web de Interés

la Torre de Fontaubella dades generals

E-mail municipio

aj.tfontaubella@altanet.org
 

El terme municipal de la Torre de Fontaubella, de 5,05 km² d'extensió, es troba a l'extrem sud-oriental de la comarca, limitant amb Pradell de la Teixeta (N), Argentera (E) i Colldejou (S), aquests dos últims termes pertanyents a la comarca del Baix Camp, a la qual es vincula històricament (formà part de la baronia d'Escornalbou).

Malgrat que es tracta d'una població petita, la història és força antiga, ja que el pas natural de la riera de Marçà ha estat sempre punt de pas entre l’Ebre i el Camp. L'historiador Asens especulà amb la possibilitat de l'existència d'un castrum o campament romà al lloc on avui hi ha la Torre.

Originàriament, la població estava situada en un barranc conegut amb el nom de "Fontes Aubelles", on encara avui hi resten unes ruïnes conegudes com "Les Casotes", construccions pastorils fetes amb pedra seca.

El terme municipal de la Torre de Fontaubella, de 5,05 km² d'extensió, es troba a l'extrem sud-oriental de la comarca, limitant amb Pradell de la Teixeta (N), Argentera (E) i Colldejou (S),

Panoramica de La Torre de Fontaubella

Hi ha algunes cases amb dovelles, però l'edifici més notable és l'església parroquial de Santa Maria, del segle XVIII, neoclàssica, d'una nau, amb capelles laterals aprofitant els contraforts, cor i campanar incorporat, amb alguns petits elements de regust barroc. Es conserven dins el poble algunes restes de l'antiga església de la mateixa advocació.

Una de les nombroses excursions recomanades és la pujada a la Mola per diversos senders senyalitzats. Al cim de la Mola trobem restes d’una torre de guaita. Des de dalt es divisa el mar Mediterrani i bona part de la Costa Daurada, amb el Cap de Salou, oferint-nos una meravellosa vista els dies clars. També es poden fer excursions a la Serra de Llaberia, al poblet que porta el mateix nom, i a la Serra de l’Argentera, on hi ha ubicada una torre romànica de planta quadrangular en bon estat. (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua