TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Torre De l´Espanyol

Pueblo

La Torre De l´Espanyol

Municipio

La Torre De l´Espanyol / Comarca: Ribera d´Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

673

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Pau, 4

Código postal

43792

Teléfono

977 405 815

Fax

977 405 390

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Torre De l´Espanyol

Web de Interés

Informaciò de la Torre de l´Espanyol

E-mail municipio

aj.tespanyol@altanet.org
 

El municipi de la Torre de l'Espanyol, de 27,91 km², és situat a l'esquerra de l'Ebre, aigua amunt del pas de l'Ase. A llevant el municipi limita amb els de Cabassers, la Figuera i, més a migdia, amb el Molar, tots tres de la comarca del Priorat. Al S el termenal separa el municipi del de Garcia i al NE del terme hi ha la divisòria amb el terme de Vinebre, que envolta el de la Torre de l'Espanyol, a més, per ponent. En la part més occidental, el terreny és planer, però la resta, especialment al SE, és força accidentada. El poble de la Torre de l'Espanyol és l'únic nucli de població agrupada del municipi.

El Poble de La Torre de l´Espanyol

El Poble de La Torre de l´Espanyol

Els carrers són estrets i costeruts i hi ha molts edificis datats al darrer terç del segle XVIII. Hi ha algunes cases abandonades i d'altres usades com a segona residència. L'església parroquial, dedicada a sant Jaume, fou acabada el 1787 i és de tradició barroca, amb façana acabada en un frontó ondulat i portal emmarcat per columnes i una fornícula al capdamunt.

L'economia de la vila es basa principalment en l'agricultura. Fins fa poc, els conreus eren majoritàriament de secà: oliveres, ametllers, vinya i cereals; però aquests darrers anys hi ha hagut un augment notable del regadiu; s'hi conreen sobretot arbres fruiters. Una part de la població s'ha dedicat a la indústria en localitats veïnes.

Casa del segle XVIII en La Torre de l´Esapnyol

Casa del segle XVIII en La Torre de l´Espanyol

La població celebra les festes majors el dia 17 de gener, per Sant Antoni; i el dia 25 d'agost, en honor a Sant Jaume. Podeu visitar l'Església parroquial, del s. XVIII dedicada a Sant Jaume; l'ermita de Sant Antoni; la font del Torrent, d'època romana i fer senderisme pels seus camins.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua