TARRAGONA

Datos del Pueblo

La Vilella Baixa

Pueblo

La Vilella Baixa

Municipio

La Vilella Baixa / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

205

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Església, 2

Código postal

43374

Teléfono

977 839 009

Fax

977 839 465

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Vilella Baixa

Web de Interés

La Vilella Baixa en el Priorat

E-mail municipio

aj.vilellabaixa@altanet.org
 

Municipi del Priorat, situat a redós de la Serra del Montsant, en la confluència del riu Montsant i el riuet d'Scala Dei. El terme municipal té una extensió de 5'57 Km². El poble, a 214 metres d'altitud, es troba dalt d'unes roques, sota les quals corren les aigües dels rius. Entre la Vilella Alta i la Vilella Baixa hi ha un parell de quilòmetres de bona carretera.

 Entre la Vilella Alta i la Vilella Baixa hi ha un parell de quilòmetres de bona carretera.

La Vilella Baixa

La festa major se celebra el cap de setmana de la Pasqua Granada. També es realitzen actes festius els dies 22 i 23 de maig en honor a la patrona, santa Quitèria; antigament aquesta era la festa major. És típic, el dia 15 d'agost, acudir a l'aplec del Santuari de la Mare de Déu de la Consolació (Gratallops).

El poble compta amb dues botigues on es poden comprar productes típics i embotits, dos restaurants, un d'ells fonda amb habitacions, i multitud de cases rurals completament equipades.

El municipi és la porta d'entrada pel sud del parc Natural de de la Serra Montsant i compta amb un punt d'informació turística, així com d'itineraris de senderisme i de natura ben senyalitzats que en formen part.

Compta, també, amb una àrea poliesportiva i una zona de lleure per a fer dinars i costellades, situada a la zona dels Masets.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua