TARRAGONA

Datos del Pueblo

Les Borges Del Camp

Pueblo

Les Borges del Camp

Municipio

Les Borges del Camp / Comarca: Baix Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2061

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Església, 3

Código postal

43350

Teléfono

977 817 000

Fax

977 817 036

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Les Borges Del Camp

Web de Interés

Les Borges del Camp vila del Baix Camp

E-mail municipio

ajuntament@lesborgesdelcamp.cat
 

Les Borges del Camp és una vila de la comarca del Baix Camp, situada a l'extrem occidental del Camp de Tarragona, al peu dels contraforts de la Serra de la Mussara i les muntanyes de Prades. El terme municipal té una extensió de 8'14 Km2.

El terme és drenat per la riera d'Alforja, de curs normalment sec, i per diversos barrancs que li són subsidiaris. Per aprofitar l'aigua del subsòl, s'han construït diverses mines, pous i fonts, que es troben distribuides pel terme.

Sembla que el primer nucli de població sorgí prop de la Riera, a uns 400 m del poble actual, durant l'època sarraïna. Tanmateix, segons Joan Coromines, el nom del poble, tot i ser en català sinònim de 'casa de pedra seca', és d'origen aràbic i significa 'torre o lloc de defensa'. Com a data curiosa cal recordar que a la partida de les Torres hi ha la torre dels Moros, de guaita i rodona, encara que força més tardana. Hom ha construït alguna urbanització dins del terme, com ara la dita els Aires del Camp.

L'església parroquial està dedicada a la Verge de l'Asunció. La seva construcció es va iniciar el 1773 i la seva façana és d'estil neoclasic senzill. Té tres naus i cor d'estil barroc i un campanar de 27 metres d'alçaria.

Santuari de la Mare de Déu de la Riera

A prop del poble es troba l'ermita de la Mare de Déu de la Riera, en la qual es venera una talla policromada del segle XIII. L'edifici original, obra de Francesc Berenguer i Mestres, va ser construït el 1904 però es va destruir per complet el 1936. L'actual és de 1954.

Les festes més celebrades són la diada de Sant Antoni Abat, el tercer dissabte de gener, el Carnaval, la festa de la Capvuitada o del Vot de Poble, per Corpus, amb ocasió de la qual s'encatifen alguns carrers amb flors, i finalment la festa major de la Mare de Déu de la Riera, que s'escau el 8 de setembre i que molts anys coincideix amb la Diada de l'Onze de Setembre; entre els actes més destacats d'aquesta festa cal esmentar la processó amb torxes fins a l'ermita i el ball de diables que precedeix la processó. Pel juny, amb data variable, se celebra un aplec sardanístic a l'ermita de la Mare de Déu de la Riera.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua