TARRAGONA

Datos del Pueblo

Les Piles

Pueblo

Les Piles

Municipio

Les Piles / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

220

 

Ayuntamiento

Dirección

Major,23

Código postal

43428

Teléfono

977 881 088

Fax

977 881 088

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Les Piles

Web de Interés

Les Piles de Gaia

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

El terme, amb una extensió de 22,55 Km2, és molt accidentat. En els seus sectors meridionals és limitat pels vessants de la tossa de Montclar, dins la serra que separa les valls de Gaià i els rius de Vallverd i d'Anguera. És en aquesta zona on hi ha les majors altituds. El sector sud-occidental està limitat per la serra del Clot i pel Bassanblanc, mentre que el sector septentrional ho està per la serra del Codony.

El terme és drenat per diversos torrents: la rasa de la Coma, el torrent de Falps, la rasa de les Piles, la rasa de Guialmons, el barranc de l'Argila i la rasa del Llençolot. També hi ha nombroses fonts com la de Biure, la de Canal, de Falps, les de Llorac, de les Piles, la Font Freda...

El poble de les Piles de Gaià és el cap de municipi, i al terme també trobem els nuclis de Biure de Gaià, Guialmons i Sant Gallard, a més del despoblat de Torlanda.

El poble de les Piles de Gaià és el cap de municipi, i al terme també trobem els nuclis de Biure de Gaià, Guialmons i Sant Gallard, a més del despoblat de Torlanda.

Vista del poble de Les Piles

De l'antiga església romànica no queda cap rastre; l'actual —dedicada a sant Martí—, que deu ocupar el mateix lloc de l'anterior, és d'estil neoclàssic i construïda al segle XVIII. A la banda meridional de la població, damunt un petit tossal, es troba l'ermita dedicada a santa Eugènia, patrona de les Piles.

Altres indrets del terme

Biure de Gaià
El poble de Guialmons
Sant Gallard
El despoblat de Figueroleta o Figuerola

Malgrat ser un territori accidentat, es conrea el 61% del terme, amb conreus gairebé exclusivament de secà, principalment cereals (blat i ordi). Unes 51 ha s'han dedicat al conreu de girasol. Hi ha granges avícoles i de porcs a Biure i a Guialmons.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua