TARRAGONA

Datos del Pueblo

L´Espluga De Francoli

Pueblo

L´Espluga de Francoli

Municipio

L´Espluga de Francoli / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

3934

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Vila, 1

Código postal

43440

Teléfono

977 870 227

Fax

977 871 100

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

L´Espluga De Francoli

Web de Interés

l'Espluga de Francolí, turisme d´interior

E-mail municipio

espluga@altanet.org
 

L’Espluga de Francolí es troba a l’extrem sud-oriental de la comarca de la Conca de Barberà. El seu terme té una extensió de 57,66 km2, la seva altitud respecte al nivell del mar és de 412 m. És a 6 km de Montblanc, la capital de la comarca, a 42 de Tarragona, a 112 de Barcelona i a 52 de Lleida. Actualment té 3.702 habitants (dades de 1999). El seu terme està regat pels rius Milans i Francolí i comprèn la caseria i l’antic balneari de Les Masies. El seu nom, del llatí Spelunca, que significa cova, documentat al s. XI, té l’origen en les nombroses coves que hi ha al seu terme.

L'Espluga de Francolí és el millor reflex d'una organització turística d'interior. L'atracció i influència del veí monestir de Poblet ha permès dotar l’Espluga d'una important infraestructura de serveis, d'oferta cultural i de lleure estretament lligada als atractius naturals que té el seu terme: les muntanyes de Prades i, molt especialment, la cova de la Font Major.

El Casal de L’Espluga de Francolí

El Casal de L’Espluga de Francolí

Llocs d´interès:

La Cova de la Font Major
L'Antic Hospital de l'orde de Sant Joan
L'església vella de Sant Miquel, del segle XIII
El Museu de la Vida Rural
L'impressionant Celler Cooperatiu modernista,
El Casal de l'Espluga,

La cova de la Font Major, el Museu de la Vida Rural, el Casal, el Celler Modernista amb el Museu del Vi i Poblet a quatre passes, constitueixen l'encant d'una població on conviuen la indústria, el comerç i l'agricultura amb el turisme, l'artesania i la gastronomia

La cova de Font Major, sistema càrstic binari amb riu subterrani, és una de les set coves més llargues del món formades en conglomerat i una de les poques que s´estén, en gran part, pel subsòl del casc urbà. Amb 3.590 m. de corredors descoberts fins ara, és ben palesa l´activitat humana des de temps prehistòrics. Una part de l´interior de la cova està habilitada com a museu, únic en el món d´aquestes característiques.

el Museu de la Vida Rural: Casa pairal de la família Carulla, diverses generacions de la qual hi exerciren com a apotecaris des del 1690. S'hi exposen eines agrícoles i d'oficis artesans, propis d'una ruralia catalana que, amb el seu treball, bastí aquest país i ens llegà una llengua pròpia, unes tradicions i unes formes de vida peculiars.La festa major de la població s'escau pel darrer divendres de juliol i dura tres dies. Inclou un aplec sardanístic que se celebrava abans el 15 d'agost. Altres celebracions pròpies de l'Espluga són la cavalcada de Reis, el Carnaval, la festa de Sant Joan, el 24 de juny, i la Festa de la Verema, que s'escau en data variable entre el setembre i l'octubre(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua