TARRAGONA

Datos del Pueblo

Llorenç del Penedès

Pueblo

Llorenç del Penedes

Municipio

Llorenç del Penedes / Comarca: Baix Penedes

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2157

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Vila, 1

Código postal

43712

Teléfono

977 677 106

Fax

977 678 607

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Llorenç del Penedès

Web de Interés

Dades generals de Llorenç del Penedes

E-mail municipio

aj.llorenc@altanet.org
 

A la part central de la comarca del Baix Penedès es troba el municipi de Llorenç, el més petit de la comarca, amb una extensió de 4,65 km². Més de la meitat septentrional del municipi és envoltada pel terme de Sant Jaume dels Domenys. A ponent limita amb la Bisbal del Penedès i al SE amb el municipi de Banyeres del Penedès.

La vila és a la vora de l'antic castell de Llorenç, del qual troben les primeres referències datades a l'inici del S. VIII (710-712). El Castell ha sofert diverses transformacions al llarg dels temps. Al segle XIV va passar a mans dels prelats de Tarragona, els quals van ordenar la construcció de l'església. A partir de l'edificació de l'església es quan el poble comença a créixer i es formen nous carrers.

La vila és a la vora de l'antic castell de Llorenç, del qual troben les primeres referències datades a l'inici del S. VIII (710-712).

El Castell de Llorenç del Penedes

Llorenç és un poblet molt petit en extensió i molt ben cuidat. Té molts jardins i zones verdes a cada barri. A nivell turístic, és un indret que es pot visitar tot passejant, gairebé en un dia es veu tot. El lloc més emblemàtic potser és l'Església, que té una pica baptismal que data del s. VIII pre-romànica, i el campanar, caracteritzat per la seva teulada verda. El Sindicat Agrícola és del prestigiós arquitecte César Martinell. També es poden visitar llocs característics com el nucli antic del poble, la rambla Marinada o els Jardins d'Oriol Martorell, indret ple d'encant per a perdre una mica l'estona tot observant la seva vegetació.

Llocs d'interès

El Castell
L'Església Parroquial
La Pica Baptismal
L'Àliga de l'estrella
Celler Cooperatiu
Espai d'art Les Quintanes

És una escultura feta de pedra d'Alcover i tallada en forma d'ocell. L'au mitològica presenta un coll molt estirat i la boca oberta volent agafar una estrella de nombroses puntes.

L'Aliaga de l'Estrella en Llorenç del Penedes

La festa major se celebra el 10 d'agost en honor a sant Llorenç i dura quatre dies. Per Sant Joan hom pot gaudir de l'anomenada festa major petita o del Pa Beneït, ja que durant els actes hi ha una benedicció de pa i posterior repartiment entre els assistents. És típic passar el dilluns de Pasqua al camp, alhora que també són tradicionals les representacions dels Pastorets, la Cavalcada de reis i el sopar de germanor de cap d'any que s'organitza al Centre(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua