TARRAGONA

Datos del Pueblo

Margalef

Pueblo

Margalef

Municipio

Margalef / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

120

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de Sant Miquel, 15

Código postal

43371

Teléfono

977 819 167

Fax

977 819 360

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Margalef

Web de Interés

Margalef turisme natural

E-mail municipio

aj.margalef@altanet.org
 

Municipi del Priorat, a l'extrem nord-oest de la comarca, en contacte amb la Ribera d'Ebre i les Garrigues. S´hi pot arribar per la carretera comarcal Reus - Fraga : al coll de la Creueta (entre Ulldemolins i Bellaguarda) comença la carretera local T-713, que porta fins a Margalef. També s'hi accedeix per la nacional 420 des de Falset, per la carretera de la Vilella Baixa cap a Cabacés i continuant després de la Bisbal de Falset. Des de Móra d'Ebre, s'hi pot arribar per Vinebre, la Torre de l'Espanyol i la Bisbal de Falset.

Margalef Des d’aquesta població es pot pujar a peu a diversos racons del Montsant: a la Cogulla, a la Cova del Teix, al Clot del Cirer, al Piló dels Senyalets

El poble de Margalef

El poble de Margalef (378 m d'altitud) és situat a la dreta del riu de Montsant, arredossat al cingle, que configura una de les dues bandes del carrer. El fet de trobar-se en un lloc tancat i estret de la vall del riu provoca que sovint es vegin roques que emergeixen del sòl dels carrers, i ha inspirat la corranda popular que diu "Margalef en un forat".

Al poble hi ha alguna casa modernista i altres amb dovelles, però l'edificació més notable és l'església de Sant Miquel, arrapada a la roca, neoclàssica del segle XVIII, amb tres naus. Té cor i campanar incorporat a l'estructura de l'edifici. Cremada el 1936, es veuen encara algunes restes de les primitives pintures murals.

L’Ermita de Sant Salvador es troba a 3’5km del poble, a la Serra del Montsant. És un lloc pintoresc, amb un àrea de picnic.

El poble de Margalef (378 m d'altitud) és situat a la dreta del riu de Montsant, arredossat al cingle, que configura una de les dues bandes del carrer.

Carrer de Margalef

Altres llocs d’interès són l’Església de Sant Miquel Arcàngel (s.XV), l’Embassament de Margalef, el Mas de l’Aragonès, el Racó dels Pèlics (en direcció al Montsant), la Cova de la Taverna i la Cova del Miracle.

Des d’aquesta població es pot pujar a peu a diversos racons del Montsant: a la Cogulla, a la Cova del Teix, al Clot del Cirer, al Piló dels Senyalets, etc

Hi ha la fonda Tres Pins, on es pot menjar i dormir. Està situada al costat mateix de la piscina, el poliesportiu i el camp de futbol. També es pot anar al bar cal Vernet, situat a la mateixa plaça de l'Església. Per tot el terme hi ha nombrosos i bonics llocs per acampar. També s'hi ha instal·lat un refugi per a escaladors i s'han obert més de cent vies per escalar les roques que hi ha als voltants de la presa i del poble. (ftes i fotos ver links de la ficha)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua