TARRAGONA

Datos del Pueblo

Masllorenc

Pueblo

Masllorenç

Municipio

Masllorenç / Comarca: Baix Penedes

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

409

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 28

Código postal

43718

Teléfono

977 628 515

Fax

977 628 545

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Masllorenc

Web de Interés

Dades generals de Masllorenç

E-mail municipio

aj.masllorenc@altanet.org
 

El terme municipal de Masllorenç, de 6,59 km², es troba a l'extrem de ponent de la comarca, al límit amb l'Alt Camp (Montferri al S i Rodonyà al W i N), on anteriorment havia pertangut. Limita a l'E amb la Bisbal del Penedès i Albinyana i al S amb Bonastre. El seu territori és accidentat lleugerament pels darrers contraforts meridionals de la serra del Montmell, i té un predomini de garriga damunt el bosc a les terres incultes. Comprèn el poble de Masllorenç, cap del municipi, i l'agregat de Masarbonès.

Encara que no existeixen documents escrits que ho confirmin, es creu que la població va néixer a l'empara del castell de Puigtinyós. El seu origen està en un petit nucli de cases construïdes per donar alberg als pastors

Castillo de Masllorenç

El nucli es format per un agrupament de cases al voltant de l'església parroquial de Sant Ramon de Masllorenç; el carrer de l'Església comunica per les voltes antigues dites de Cal Baró amb el carrer de la Vall, probable referència a un circuit de muralles. L'actual parròquia, neoclàssica, es bastí el 1774 damunt una capella anterior dedicada també a sant Ramon de Penyafort;

Dins del sector secundari, fins a mitjans d'aquest segle destacaven al municipi les cases de fabricació de mobles. Posteriorment, als anys setanta es van instal.lar al municipi i en les seves proximitats altres empreses, entre les quals destaquen les dedicades a la fabricació de tendals i d'articles d'esport.

El poble celebra la seva festa major d'hivern pel 7 de gener, festivitat de Sant Ramon de Penyafort. La festa major d'estiu, recuperada el 1982, s'escau el primer diumenge d'agost.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua