TARRAGONA

Datos del Pueblo

Mont-Roig Del Camp

Pueblo

Mont- Roig del Camp

Municipio

Mont- Roig del Camp / Comarca: Baix Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

11131

 

Ayuntamiento

Dirección

Carretera de Colldejou, s/n

Código postal

43300

Teléfono

977 837 005

Fax

977 838 089

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Mont-Roig Del Camp

Web de Interés

Història, Natura i Patrimoni de Mont-roig del Camp

E-mail municipio

aj.mont-roig@altanet.org
 

El terme de Mont-roig del Camp és un dels més extensos del Baix Camp: ocupa 63,19 km² entre la riera de Riudecanyes i el riu de Llastres i entre les serres de Colldejou i Llaberia i la mar, que forma 8 km de costa plana i arenosa que ha facilitat l'auge turístic dels darrers decennis amb l'aparició de càmpings, apartaments i hotels, construïts majoritàriament sense respectar l'entorn natural i històric del lloc

El terme de Mont-roig del Camp és un dels més extensos del Baix Camp: ocupa 63,19 km² entre la riera de Riudecanyes i el riu de Llastres

Mont-Roig del Camp

La vila de Mont-roig té algunes cases d'interès, però el més destacat, tot i no tenir gaire valor artístic, són les dues esglésies. La vella, amb una façana renaixentista, es féu de nova planta o s'amplià damunt l'anterior entre el 1574 i el 1610, encara que l'altar major no s'acabà fins el 1634 i l'orgue el 1743. Actualment és tancada al culte. L'església nova de Sant Miquel, de la qual es parla des del 1780, es féu damunt el pla de la de Vilallonga.

Ermita de Mare de Déu de la Roca de Mont-Roig

Ermita de Mare de Déu de la Roca

Entre les festes més populars de Mont-roig del Camp hi ha la festa de l'Arbre, que s'escau el segon diumenge de març, si bé aquesta data és un xic variable; s'inicia amb un esmorzar de germanor i continua amb una plantada d'arbres. Durant la primera setmana d'agost se celebra la Fira Agrícola i Turística

La gastronomía es variada y muy ligada al aceite, al arroz, los diferentes pescados y mariscos, las hortalizas, los frutos secos y las frutas del tiempo. Una especialidad es el potaco con caracoles. Aconsejamos pedir para el postre, o con una copa, "un músico" (un plato con avellanas, almendras y uvas pasas, acompañado por un porrón de vino moscatel)

El municipi té una àmplia façana marítima amb hotels, apartaments i càmpings, sorgits anàrquicament als nuclis dels Pins de Miramar i Miami Platja i entorn de la platja de Rifà, vora les Pobles.

La façana marítima, d'orientació NE-SW, s'inicia a la punta de Riudecanyes i continua per la platja de Rifà, la punta de Porquerola, la platja dels Penyals i la punta dels Penyals, on comença un sector rocallós i s'obre Cala Bot; finalment l'arenosa Cala Figuera es prolonga fins a arribar a la punta del riu de Llastres, fita SW del terme, vora l'Hospitalet de l'Infant, ja del terme de Vandellòs.

Els amants de l’hípica, el senderisme o la BTT trobaran als vora 64 quilòmetres quadrats un indret idíl·lic, tant pel gran nombre de camins existents, com pels seus impactants paisatges.
Les zones litorals conviden a realitzar tota mena d’immersions marines, admirar les impressionants vistes panoràmiques del litoral, navegar per meravellosos penya-segats de Miami o practicar activitats nàutiques durant tot l’any, com el windsurf, el caiac o la vela lleugera. (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua