TARRAGONA

Datos del Pueblo

Mora D´Ebre

Pueblo

Mora d´Ebre

Municipio

Mora d´Ebre / Comarca: Ribera d´Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

5500

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de Baix, 1

Código postal

43740

Teléfono

977 400 012

Fax

977 400 955

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Mora D´Ebre

Web de Interés

Dades generals de Mora d´Ebre

E-mail municipio

aj.moradebre@altanet.org
 

Móra d'Ebre es troba situada a la riba dreta de l'Ebre, entre el pas de l'Ase i el de Barrufemes, al centre de l'anomenada cubeta de Móra. La vila és la capital de la comarca de la Ribera d'Ebre

Móra d'Ebre es troba situada a la riba dreta de l'Ebre, entre el pas de l'Ase i el de Barrufemes, al centre de l'anomenada cubeta de Móra.

Vista de Mora d´Ebre

La romanització encara conserva vestigis a la vila romana dels Emportells, situada a prop del riu, al camí de les Sénies, on limiten els termes municipals de Móra d'Ebre i Benissanet. Els àrabs deixaren una forta empremta en la vida local: explotacions agràries (Sovarrec), indústria bladera (molins de nau), artesania de la terrissa... sense oblidar el castell, que formava part de la línia defensiva de l'Ebre

El nucli antic, amb carrers estrets, conserva notables cases pairals i s'hi dreça l'església parroquial de Sant Joan Baptista.
Resten les muralles exteriors i dues torres escapçades del castell de Móra. Amb un perímetre d'uns 350 m i molt irregular de traçat, el castell només era accessible per ponent, on hi ha el Calvari, ja que aquesta elevació del terreny permet d'atacar la fortificació. És en aquest punt, però, on es drecen les dues torres circulars.

El pont d'arcades de Móra d'Ebre és una estructura del 1943 feta de formigó armat sobre l'Ebre i que s'ha convertit en un dels símbols del poble.

El Pont d´Ebre

Llocs d´interès:

Escultura dedicada a Julio Antonio
Convent de les Mínimes
Església prioral
Castell de Móra
Casa Montagut
Pont d'arcades
Centre històric
Antiga plaça de braus
Convent de les Carmelites
Mirador del Castell: el riu Ebre
Paratge de Sant Jeroni amb les ermites de Sant Jeroni i Santa Madrona

Planol de Mora d´Ebre

Actualment, Móra d'Ebre és una ciutat pròspera i en creixement constant. Centre de serveis, on trobem el polígon industrial de la Verdeguera , totalment desenvolupat. Avui està en tràmits la creació d'un nou polígon industrial a la sortida de la població, tocant a la carretera N-420, direcció Gandesa, per a ubicar noves indústries. L'economia local es basa principalment en el comerç i els serveis, també es recolza en la indústria auxiliar i la pelletera i, en menor mesura, en l'agricultura.

La Festa Major es celebra l'últim cap de setmana d'agost, però al llarg de l'any se celebren nombroses activitats i certàmens propis d'una gran capital: la Móra Morisca , fira medieval que es celebra la segona quinzena de juliol; la Fira del Llibre i l'Autor Ebrencs, al mes de juny; la Mostra de Teatre Amateur, Cazafir, fira dedicada al món de la caça que es celebra a primers de setembre; la Fira de Nadal i la del Bon Preu, dedicades al comerç, entre d'altres(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua