TARRAGONA

Datos del Pueblo

Mora La Nova

Pueblo

Móra la Nova

Municipio

Mora La Nova / Comarca: Ribera d´Ebre

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

3212

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 88

Código postal

43770

Teléfono

977 400 347

Fax

977 401 500

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Mora La Nova

Web de Interés

Història, Natura i Patrimoni de Mora la Nova

E-mail municipio

moranova@tinet.fut.es
 

D'una extensió de 15,86 km², el municipi de Móra la Nova és situat a l'esquerra de l'Ebre, pel curs del qual passa la divisòria amb el municipi de Móra d'Ebre.

El terme municipal forma com un triangle, el vèrtex NE del qual, a 164 m d'altitud, és prop del tossal del Mas de Pedret (149 m). Vers ponent el termenal segueix en part el camí de la Partició de Garcia i vers migdia la divisòria amb Tivissa passa prop del poble de Darmós d'aquest darrer terme i per la partida del Magrell.

D'una extensió de 15,86 km², el municipi de Móra la Nova és situat a l'esquerra de l'Ebre, pel curs del qual passa la divisòria amb el municipi de Móra d'Ebre.

Mora La Nova

Llocs d´interès:

Mas de la Coixa
Ateneu Casa de Cultura
Escola d'Art i Disseny
Pavelló d'Esports Municipal
Esglèsia de Nostra Senyora del Remei
Ermita de Sant Pau
L'Embarcador
Estació de Ferrocarril
Parc 26 d'Octubre
Pavelló Firal

Els indrets més cèntrics de la vila són el Carrer Major, el de Lluís Companys i la plaça de Catalunya

Hi ha un club de caçadors, un altre de pescadors, una colla gegantera i una banda municipal de música. Funciona un casal municipal que inclou en les seves instal·lacions un local teatral i una sala d'exposicions, que ofereix tot tipus de mostres culturals.

A Móra hi ha comerços diversos, alimentaris, tèxtils, de la fusta, de la pell, de productes químics, de la construcció, del metall i altres.

El municipi gaudeix de diverses festes al llarg de l'any. El 17 de gener té lloc la festa de Sant Antoni i, el darrer diumenge d'abril comença a ser tradició popular d'anar en romiatge a l'ermita de Sant Pau que tot el poble contribueix a construir. Pel juny, se celebra Sant Joan, festa en la qual es porta la flama del Canigó a la vila, s'encén la foguera i després es reparteix als altres pobles de la comarca. En data variable, pel juliol, té lloc la revetlla de la Creu Roja i el primer diumenge d'agost la vila fa la seva festa major, commemorant la festivitat de Sant Domènec de Guzman. Dins aquestes festes s'escau el ball de les Nits Blanques, que és una mena de presentació social per a les noies que arriben a la majoria d'edat.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua