TARRAGONA

Datos del Pueblo

Passanant i Belltall

Pueblo

Passanant i Belltall

Municipio

Passanant i Belltall / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

175

 

Ayuntamiento: Passanant

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

43425

Teléfono

977 892 700

Fax

977 892 700

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Passanant i Belltall

Web de Interés

Passanant i Belltall , el municipi i els seus nuclis de població

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

Municipi de la Conca de Barberà, situat a la part nord-occidental de la comarca, al sector meridional dels Comalats, en els primers altiplans meridionals de la plataforma segarrenca. En plena naturalesa, molt a prop de l’Anoia i la Segarra -entre l’eix de Tàrrega i Montblanc- i en l’entorn medieval de la Ruta del Cister, és on trobem el municipi de Passanant i Belltall

Passanant

ELS NUCLIS DE POBLACIÓ:

Passanant
Belltall
Glorieta
La Sala de Comalats
La Pobla de Ferran
El Fonoll

El poble de Passanant (86 hab) és situat en un petit altiplà a la part septentrional del terme; es formà a redós del castell de Passanant, del qual un grup del lloc descobrí un pany de paret lateral que apareix composada de pedres ben tallades i escairades, probablement del segle XIV. La resta del castell queda coberta per la terra que forma un petit turó.

Belltall

el poble de Belltall ( 73 hab) es troba situat a la part més meridional dels Comalats. De l'antiga església romànica de Sant Pere de Belltall només resten els fonaments i les primeres filades de la paret lateral esquerra i de l'absis, car les seves pedres foren utilitzades en la construcció de l'actual, de la fi del segle passat.
Es conserva una bella creu de terme, probablement del segle XIV, situada a la banda del migdia de la població a la vora de l'antic camí de Solivella

La ruta dels Comalats recorre part de Passanant i Belltall però també passa pels nuclis de Forès, la Sala de Comalats i Glorieta al llarg de 17,5 quilòmetres. El recorregut és circular i es pot practicar tant a peu com amb bicicleta.

Destacable darrerament la residència permanent i de treball de artistes professionals, amb treballs de ceràmica, escultura, fotografia i pintura sobre seda. També destacable és l'increment de l'activitat de turisme rural, amb dos Hostals-Retaurants, Cal Feliuet a Belltall, i L'Hostalet a la Sala de Comalats, i darrerament la l'obertura d'una casa de turisme rural a Passanant, Ca la Bacardina, que han donat encara més vida a aquest nuclis de població, i el municipi en general (ftes y fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua