TARRAGONA

Datos del Pueblo

Perafort i Puigdelfi

Pueblo

Perafort i Puigdelfi

Municipio

Perafort i Puigdelfi / Comarca: Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1099

 

Ayuntamiento

Dirección

Nou, 7

Código postal

43152

Teléfono

977 625 006

Fax

977 61 00 27

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Perafort

Web de Interés

Perafort i Puigdelfi

E-mail municipio

aj.perafort@altanet.org
 

Perafort és un municipi estès a la riba esquerra del Francolí, llevat d'una petita part que és a la dreta d'aquest riu. Té una extensió de 9,65 km².

El terme presenta un nucli principal, bàsicament a l'esquerra del Francolí, i tres enclavaments aïllats: el Mas de Magrinyà (15, 5 ha), situat entre els termes de la Selva del Camp (Baix Camp), el Morell, la Pobla de Mafumet i Constantí; el Campot (11, 5 ha), dins el terme de la Pobla de Mafumet, i el de la Barraqueta (unes 55 ha), entre els termes d'Alcover (Alt Camp), el Rourell (Alt Camp) i Vilallonga.

Aquests enclavaments tenen l'origen en la distribució l'any 1843 del terme de les Franqueses del Codony entre els municipis dels Pallaresos, Constantí, la Pobla de Mafumet, el Morell i Perafort.

S'han trobat restes prehistòriques dins el terme municipal i també indicis que es trobava habitat en època dels romans. En temps dels visigots i dels sarraïns, la zona quedà pràcticament despoblada, fins que els comtes barcelonins dels segles XI i XII donaren un gran impuls a la reconquesta catalana, que en aquestes terres s'efectuà cap a mitjans del s. XI.

Arran de la construcció d'una canonada per a la canalització d'aigües, es realitzaren unes excavacions a la vil•la romana de la Barquera i es trobaren unes restes de les quals cal destacar dues tombes d'una estructura arquitectònica rectangular coberta amb volta de mig punt, de 3,35 m. de llarg per 2,10 d'ample i 1,55 d'alçada (segle III dC.).

Llocs d´interès:

Església de Sant Pere de Perafort
Rectoria de Perafort
Carrer de Sant Pere
Carrer Nou
Ca Vidal
Sepulcres romans
Castellet de Bofarull (o de Perafort)
Església de Puigdelfí
Cal Gasol (Puigdelfí)
Cal Pallarades (Puigdelfí)

A Perafort funciona la Societat Cultural i Recreativa, que mena una bona part de les activitats lúdiques i culturals del poble. La festa major s'escau per Sant Pere (29 de juny).(ftes ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua