TARRAGONA

Datos del Pueblo

Picamoixons

Pueblo

entitat municipal descentralitzada : Picamoixons

Municipio

Picamoixons / Comarca: Alt Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

459

 

Ayuntamiento

Dirección

Rosari, 25-1r pis

Código postal

43491

Teléfono

977 60 50 54

Fax

977 60 20 58

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Picamoixons

Web de Interés

El Lloc de Picamoixons

E-mail municipio

emd@picamoixons.altanet.org
 

El poble està situat a l'extrem ponent del terme, a l'esquerra del Francolí, riu avall de la Riba. Pertany a la comarca de l'Alt Camp i a l'arquebisbat de Tarragona.

El nom de Picamoixons apareix ja el 1192 en una donació d'Alfons I a Poblet, i des del començament el lloc es presenta unit a Valls (en la concessió de la ferreria a Valls del 1183, en una donació del 1206 del rei Pere i també en els censos i els fogatjaments).

Històricament ha estat un lloc de pas, degut al seu enclavament estratègic, ja que el riu Francolí s'hi obre pas entre la Conca de Barberà i el Camp de Tarragona. Hi ha una torre medieval de vigilància, la Torre del Petrol.

Picamoixons: La indústria local ha estat caracteritzada pel molí d'oli i fàbriques papereres

L´Oli de Picamoixons

L'església parroquial està dedicada a Sant Salvador, d'estil neoromànic, acabada de bastir l'any 1904, i les obres foren dirigides per l'arquitecte Ramon Salas. De Picamoixons en depenia l'església de la Plana, caseria pròxima dins dels termes d'Alcover, la Riba i Mont-ral.

La indústria local ha estat caracteritzada pel molí d'oli i fàbriques papereres; també cal destacar l' agricultura que abasteix el consum del lloc.

La Festa Major d'estiu se celebra durant la primera quinzena d'agost per Sant Salvador, i la Festa Major d'hivern per Sant Josep.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua