TARRAGONA

Datos del Pueblo

Pontils

Pueblo

Pontils

Municipio

Pontils / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

152

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Freginals, 2

Código postal

43421

Teléfono

977 880 202

Fax

977 880 202

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Pontils

Web de Interés

Informacio general de Pontils

E-mail municipio

aj.pontils@altanet.org
 

Població situada a la dreta del Gaià, a l'aiguabarreig que forma aquest riu amb les rieres de Biure i de Sant Magí, exactament al peu del turó del Castellot, de 654 m. d'altitud. Fins a l'any 1995, aquest nucli va pertànyer a Santa Perpètua de Gaià, però el seu creixement demogràfic en detriment de la capital històrica, va acabar convertint-lo en municipi ( Resolució de la Conselleria de Governació de la Generalitat de Catalunya, 16-2-1995).

La seva festa major és el primer cap de setmana d'agost i els edificis d'interès són l'església de Pontils amb una portalada romànica i interior gòtic i el castell de Pontils que esta en ruïnes, i a la serra del Montclar hi ha l'ermita de Sant Miquel de Montclar, a prop de les restes del castell de Montclar des d'on es gaudeix d'una vista panoràmica.

El municipi comprèn els pobles de Seguer, Montalegre, Vallespinosa, Santa Perpètua, el veïnat de les Eres de Vallespinosa, l'antic terme de Rocamora de Sant Magí, el famós santuari de Sant Magí de la Brufaganya i l'ermita de Mitja Costa.(ftes i fotos ver links de la ficha)

POntils: Població situada a la dreta del Gaià, a l'aiguabarreig que forma aquest riu amb les rieres de Biure i de Sant Magí, exactament al peu del turó del Castellot, de 654 m. d'altitud.

Vista del poble de Pontils

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua