TARRAGONA

Datos del Pueblo

Porrera

Pueblo

Porrera

Municipio

Porrera / Comarca: Priorat

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

464

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Església, 2

Código postal

43739

Teléfono

977 828 003

Fax

977 828 029

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Porrera

Web de Interés

Informacio general de Porrera

E-mail municipio

aj.porrera@altanet.org
 

Municipi del Priorat històric. El terme municipal té 28,54 km² i s'estén per gairebé tota la vall del riu Cortiella, el qual neix al terme veí d'Alforja i corre transversalment de llevant a ponent pel mig del terme fins a desembocar al riu Siurana.

La vila de Porrera és situada a la dreta del riu de Cortiella, que travessa un pont construït el 1804. La vila, amb carrers costeruts i estrets, té un notable encant. Conserva diverses cases grans i d'aspecte senyorial.

Llocs d´interès:

l'església parroquial
L'edifici més notable és l'església parroquial, dedicada a Sant Joan Evangelista, neoclàssica, amb elements barrocs, construïda entre els anys 1763 i 1771.

l'ermita de Sant Antoni Abat
En la visita a Porrera no podem oblidar l'ermita de Sant Antoni Abat, del 1610, que està situada al cim d'un turó espadat.

Original ruta per la vila de Porrera per descobrir una tretzena de rellotges de sol de gran bellesa i varietat pictòrica,

Rellotge de sol en Porrera

Original ruta per la vila de Porrera per descobrir una tretzena de rellotges de sol de gran bellesa i varietat pictòrica, datats en la seva majoria al segle XIX, fruit de l’auge econòmic que experimentà la comarca en aquella època.

El dia 6 de maig se celebra la festa major d'estiu en honor a sant Joan Evangelista. Des de fa més de cent anys la festa major d'hivern es fa el segon diumenge de novembre, festa que anteriorment se celebrava el dia de Sant Francesc d'Assís, però hagué de ser traslladada per tal que no coincidís amb la recol·lecció de l'avellana i la verema. D'altra banda és molt típic menjar el dia 3 de febrer el "rotlló de Sant Blai", rosca farcida de típic menjar blanc.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua