TARRAGONA

Datos del Pueblo

Prades

Pueblo

Prades

Municipio

Prades / Comarca: Baix Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

683

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major,2

Código postal

43364

Teléfono

977 868 018

Fax

 977 868 197

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Prades

Web de Interés

Informacio general de Prades

E-mail municipio

aj.prades@altanet.org
 

La vila de Prades, a estat declarada bé d'interès cultural en la categoria de conjunt històric (9 de febrer de 1993)
Situat prop del cim de les Muntanyes de Prades, de les que n'ostenta la capitalitat, la Vila Vermella de Prades es troba al bell mig d'un altiplà a 940 mts. d'altitud en una zona de gran densitat boscosa de la comarca del Baix Camp a la província de Tarragona que es caracteritza per un clima frescal a l'estiu, per la bellesa del paisatge, la riquesa vegetal i les preuades aigües.

La vila de Prades és al centre de l'altiplà del cim de les muntanyes, a 950 m d'altitud, perfectament comunicada amb camins directes, d'origen medieval, amb tots els pobles de la rodalia. La seva plaça porxada, d'una gran bellesa i molta anomenada, és una mostra de l'antiga esplendor; té una coneguda font esfèrica d'estil renaixentista (reproduïda al Poble Espanyol de Barcelona).

Els edificis són de pedra vermella triàsica, la dita pedra esmoladora. Això ha fet que Prades sigui coneguda com la Vila Vermella

L'església de Santa Maria la Major de Prades pertany a l'època de transició al gòtic

Esglesia de Prades

Llocs d´interès:

1.- Prades conserva les restes d'un castell i d'una muralla mediavals on destaquen una torre quadrada, dos portals romànics i un arc gòtic.
2.- La Plaça Major és un conjunt arquitectònic harmoniós, de volums equilibrats i colors vistosos, amb una font esfèrica renaixentista coneguda arreu
3.- L'església de Santa Maria la Major pertany a l'època de transició al gòtic. Els murs de pedra vermella tanquen un interior bellament distribuït

Prades produeix aliments de gran qualitat, com la mel, les patates, exquisides, les avellanes, gustosíssimes, les castanyes i els bolets, dels quals n'hi ha una sorprenent varietat.
Part de la superfície conreada del municipi es dedica a la producció de la patata. Aquest tubèrcul té una forma peculiar, la pell prima, una textura molt fina i un gust excepcionalment saborós, tot mercès al clima de muntanya que obliga a retardar-ne la collita, a la puresa de l'aigua i a les característiques del sòl.

Depenent de l'època, als restaurants de Prades s'hi pot trobar cuina de bolets, de caça, llonganissa de Prades, amanida de romesco, sopa de farigola, peus de porc, xipoll (plat de matança), i un llarg etcètera que farà les delícies al paladar dels visitants

La principal font d'ingressos de Prades és el turisme de muntanya.

Entorn natural de Prades

La principal font d'ingressos de Prades és el turisme de muntanya. La població disposa de diversos equipaments que faciliten les activitats lúdiques.L'agricultura, font tradicional d'ingressos, ha quedat al segon lloc.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua