TARRAGONA

Datos del Pueblo

Puigpelat

Pueblo

Puigpelat

Municipio

Puigpelat / Comarca: Alt Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

953

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Vila, 14

Código postal

43812

Teléfono

977 602 225

Fax

977 605 782

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Puigpelat

Web de Interés

Informacio general de Puigpelat

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

El Municipi de Puigpelat es troba situat a la plana central de l’Alt Camp, entre els rius Gaià i Francolí, al cim d’un turó que li dóna una excel·lent vista cap al Camp de Tarragona.
L’accés al poble és per la carretera TV-2034, que comunica la comarcal que uneix Valls amb el Vendrell i la carretera que va des del Pont d’Armentera a Tarragona.

El poble de Puigpelat es troba a 252 m d'altitud, al centre del terme i forma un petit agrupament de cases que s'enfilen en un turó presidit per l'església parroquial de Santa Maria, edifici barroc neoclassicitzant d'una gran nau amb capelles laterals i campanar de torre quadrat construït cap el 1786.

El Municipi de Puigpelat es troba situat a la plana central de l’Alt Camp

Vista parcial de Puigpelat

Els dos elements culturals més valuosos del poble són la Lauda Sepulcral del Comanador de l’Hospitalet Fra Bernat Pavia (segle XIII), situada a l’església de Santa Maria i una de les dues portes que tenia la muralla, l’anomenat “Portal”, que té una arcada i un traçat gòtic.

Un altre element històric important és la Mina de l’Arquebisbe. Durant l’època romana es va construir un aqüeducte del Gaià per abastar les necessitats d’aigua de la ciutat de Tarragona.

L’activitat principal del municipi és l’agricultura, la vinya és el principal conreu, seguit dels ametllers, les oliveres i els avellaners, però darrerament també s’hi ha instal·lat importants indústries(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua