TARRAGONA

Datos del Pueblo

Remei

Pueblo

Residencial i Urbanitzacio Remei, tambe Santuari del Remei

Municipio

Alcover / Comarca: Alt Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

144

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Nova, 3

Código postal

43460

Teléfono

977 760 441

Fax

977 760 541

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Remei

Web de Interés

Alcover

E-mail municipio

enviar correu electrònic
 

Alcover compta amb algunes urbanitzacions residencials com la del Remei que te 144 hab. al 2008

L'ermita del Remei, un dels centres de devoció popular més importants d'Alcover i dels pobles propers de la comarca, s'alça en un bell paratge al peu d'una roca saulosa sobre el riu de la Glorieta, al sector muntanyós de ponent del terme, sota els cingles que davallen de la Lloera, enmig d'una exuberant arbreda.

La tradició fa de la imatge de la Mare de Déu del Remei (l'actual és una còpia de la destruïda el 1936) una marededéu trobada, però l'actual edifici és un interessant temple barroc flanquejat per dues torres circulars, amb un notable portal (amb la imatge antiga de sant Antoni), bastit en 1761-72.

Santuari de Remei en Alcover

Santuari de Remei en AlcoverTambé conté curiosos elements decoratius tal com un escut del poble, una imatge de Sant Antoni, una rosassa, un rellotge de sol de 1808 i dos penells coronant els campanars. Durant la guerra, l’any 1936, els retaules, imatges i ex-vots van ser destrossats. Només els frescos es van salvar.

A una banda del santuari hi ha grans pedres de saldó i pins que porten cap a la “cova dels Tres Trucs”, és el punt de partida per anar cap a les fonts del Glorieta o “el niu de l’àliga”, el lloc per celebrar el dilluns de Pasqua i l’Aplec de Sardanes de l’Alt Camp.(ftes ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua