TARRAGONA

Datos del Pueblo

Renau

Pueblo

Renau

Municipio

Renau / Comarca: Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

94

 

Ayuntamiento

Dirección

Camí de la Rulla, s/n

Código postal

43886

Teléfono

977 620 532

Fax

977 620 532

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Renau

Web de Interés

dades generals de Renau

E-mail municipio

aj.renau@altanet.org
 

Municipi del Tarragonès, situat a la part Nord de la comarca, al límit amb l'Alt Camp. El terme municipal, amb 8,29 km², s'estén a la dreta del Gaià, i és afectat per les ramificacions de la serra de Montferri.

El petit llogaret de Renau té el seu origen al segle XII. El seu castell, desaparegut, i la vila eren possessió dels senyors del Catllar fins als inicis del segle XIV.

El castell va ser enderrocat el 1876 per obrir la plaça de l'Església. No s'hi han conservat restes però algunes de les cases de la plaça conserven arcades i vestigis d'època gòtica que degueren formar part de les dependències del castell. La major part d'habitatges del poble són del segle XVII i XVIII. Alguns dels portals adovellats que s'han conservat tenen gravada la data de construcció

Renau: El castell va ser enderrocat el 1876 per obrir la plaça de l'Església.

Esglesia parroquial de Renau

Tambe son d´interes:
Església Parroquial de Sta. Llúcia, construïda durant la segona meitat del s. XVIII. Dins l'església hi ha una artística creu processional de plata dels s. XVII o XVIII.

Ermita de la Mare de Déu del Lloret, (talla gòtico-flamenca), construïda a finals del s. XVII.

Passejada per:

Nucli antic
Església parroquial de Santa Llúcia
Ermita de la Mare de Déu del Lloret
Peralta
Santa Maria de Peralta

Renau disposa d'una pista polisportiva i de la Societat Agrícola de Socors Mutus, fundada el 1917, amb local propi per a celebrar-hi festes i reunions. El 1991 era en obres per tal de millorar-ne les instal·lacions; hi havia el projecte de crear un centre cultural.
Renau celebra la festa major el tercer diumenge de juliol, en honor de santa Llúcia, patrona del poble, i el segon diumenge de desembre recorda la festa votada l'any 1781 a la Mare de Déu del Lloret pel fet d'haver-se deslliurat de les febres que envaïren la comarca

El municipi és drenat, a més del riu Gaià, pels torrents de Renau, Peralta i la Rasota, malgrat això els regadius són gairebé nuls.

El poble és situat a 175 metres d'altitud i l'actual terme comprèn els dels antics indrets de Renau i de Peralta.

Es diu que és una de les poblacions més petites de Catalunya, malgrat això les cases del poble es troben reconstruïdes i acondicionades, ja que aquests darrers anys, Renau s'ha convertit en un lloc d'estiueig i segona residència(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua