TARRAGONA

Datos del Pueblo

Riudecols

Pueblo

Riudecols

Municipio

Riudecols / Comarca: Baix Camp

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1218

 

Ayuntamiento

Dirección

La Parra, s/n

Código postal

43390

Teléfono

977 817 009

Fax

977 560 810

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Riudecols

Web de Interés

Descripciò de Riudecols

E-mail municipio

aj.riudecols@altanet.org
 

El terme de Riudecols té una extensió de 19,38 km². És envoltat pels municipis de Duesaigües (SW), Riudecanyes (S), Botarell (SE), les Borges (E) i Alforja (N). El terme comprèn, a més de Riudecols, cap de municipi, els llogarets de les Voltes i les Irles. Sembla que l'origen del topònim, segons M. de Montoliu, prové de "riu de còdols". Travessa el terme d'E a W la carretera de Tarragona i Reus a Falset, que uneix els nuclis esmentats del municipi de les Voltes, Riudecols i les Irles.

Llocs d’interès

Ermita de Sant Bertomeu, en ruïnes.
Ermita de Puigcerver, santuari situat a la vessant oriental del puig.
El pont de mas d’en Vall, aqüeducte que forma una successió d’arcades fetes amb pedra i morter, amb arcs ribetejats amb maons, que forma un vistós conjunt.
La torre del Moros, antiga torre de guaita.
L’església parroquial de Sant Pere, datada de 1783, és característica perquè té el campanar inacabat.
Església parroquial de les Voltes, consagrada a la Puríssima Concepció de la Verge, del segle XVII.
Església parroquial de les Irles, dedicada a sant Antoni de Pàdua.
Els Canalots, font de sis brocs que caracteritza l’entrada del poble a l’extrem occidental. Font del Rafel. Font de l’Om.
Cooperativa Agrícola, abans cal Cleto, hi figura la data de 1617.

Pont de Mas d´en Vall en Riudecols

Pont de Mas d´en Vall en Riudecols

Celebra la seva festa major per Sant Pere (29 de juny), la qual dura tota la setmana i es barreja amb les celebracions pròpies de Sant Joan. També se celebra el primer diumenge d'octubre la festa major de la Mare de Déu del Roser i s'ha recuperat el Carnaval, dates per les quals es fa una petita rua. Durant la Setmana Santa també hi ha una sèrie de celebracions. El dimecres s'escau l'entrega del pendó i el dijous es beneeixen les cases de la vila amb sal i ous. Divendres Sant es fa el multitudinari sermó de les set paraules i la processó del Sant Enterrament, a la qual acudeixen els armats.

Destaca també el seu oli que és un dels mes deliciosos de tot el "Camp de Tarragona". El municipi forma part de la zona de producció de tres productes que sobresurten per la seva qualitat: l'Avellana, el Vi i l'Oli d'Oliva Verge Extra.

Es comercialitzen amb les etiquetes de qualitat de:

1r. - Denominació d'Origen "Avellana de Reus". 2n. - Denominació d'Origen "Tarragona". 3r. - Denominació d'Origen "Siurana".(ftes ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua