TARRAGONA

Datos del Pueblo

Salou

Pueblo

Salou

Municipio

Salou / Comarca: Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

25754

 

Ayuntamiento

Dirección

Passeig del 30 d'Octubre, 4

Código postal

43840

Teléfono

977 309 200

Fax

977 309 220

Oficina Turismo

977350102

Web Oficial

Salou

Web de Interés

Turisme familiar, Port Aventura en Salou

E-mail municipio

alcaldia@salou.org
 

 Salou és un municipi turístic i residencial que ha consolidat la seva capitalitat com centre d'oci i de serveis de la Costa Daurada per la diversitat de l'oferta i per la qualitat i quantitat de les seves instal·lacions turístiques.

Les suaus temperatures tot l'any; unes platges ordenades i poc profundes, segures i equipades amb tots els serveis i equipaments; petites cales de gran interès natural i paisatgístic; un urbanisme amb protagonisme dels espais verds i la vegetació, el disseny i l'arquitectura del paisatge; punts d’interès històric, arquitectònic i monumental; una variada oferta d'oci i entreteniment amb sectors de gran dinamisme (comercial i de la restauració); i unes instal·lacions de qualitat, han reconegut Salou com “Capital de la Costa Daurada” i l’han fet mereixedor de la primera marca de Destinació Turística per a Famílies de Catalunya.

Panoramica Platja-paseig de Salou

És un municipi molt ben comunicat per la carretera C-240, que enllaça amb l'autopista A-7 i amb la carretera N-340. En l'àmbit comarcal, la C-240 enllaça Salou amb Reus i la N-340, amb Vila-seca i Tarragona. Aquestes dues localitats tenen, a més, accessos propis, dues autovies de les quals és titular la Diputació de Tarragona. Les carreteres TV-3146 i TV-3147 enllacen Salou amb la Pineda, dins el terme municipal de Vila-seca, i amb Cambrils, per la costa. Salou té una estació de ferrocarril on s'aturen els trens de la línia Barcelona-València. Finalment, Salou rep turistes estrangers per via aèria gràcies a l'aeroport de Reus.

Port Aventura és un complex turístic format per: un parc temàtic (PortAventura Park), un parc aquàtic (Caribe Aquatic Park), tres hotels tematitzats (Hotel PortAventura, Hotel El Paso i Hotel Caribe. un Beach Club i tres camps de golf (PortAventura Golf) .

Zona mediterrania de Port Aventura

Patrimoni artistic de Salou:

Torre Vella
Estació del Carrilet
Església de Santa Maria del Mar
Biblioteca Municipal
Edifici Sol i Mar
Antiga Duana
Casa Bonet o Voramar
Villa Enriqueta
Casa Torremar
Casa Verge de la Pineda
Vil·la Rosa
Torre Loperena
Torre del Passeig Jaume I
Monument a Jaume I
Torre del Telègraf
Far de Salou

el nucli de Salou és un espai urbà consolidat. El sector pla, amb una longitud de més de 2,5 km, té una estructura de caire ortogonal. El passeig de Jaume I i el passeig Miramar, que ressegueixen la línia de mar i aboquen la ciutat a la platja, són els espais urbans més significatius. La Font Lluminosa, al passeig de Jaume I, és, sens dubte, l'atracció turística més singular. Dissenyada per Carles Buïgas, combina més de 200 formes de llum, aigua i so. Les construccions predominants són el xalet a les zones antigues i els blocs d'edificis a les zones noves.

La Font Lluminosa, al passeig de Jaume I, és, sens dubte, l'atracció turística més singular de Salou

La font Lluminosa de Salou

Salou compta amb quatre platges i algunes cales petites.

Platja de Llevant
Platja de Ponent
Platja dels Capellans
Platja Llarga
Cala dels Llenguadets

S'anomena Cap de Salou el conjunt d'urbanitzacions disperses i poc integrades, que es localitzen a la zona plana del municipi, entre Salou i la Pineda, a l'entorn de la carretera que travessa el cap de Salou i que enllaça aquests dos nuclis, formant un espai diferenciat del nucli estricte de Salou.

Les cales del Cap de Salou: El Cap de Salou és una zona plena de petites cales: Cala Morisca, Cala de la Vinya, Cala de la Font, Cala de la Penya Tallada i Cala els Crancs.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua