TARRAGONA

Datos del Pueblo

Santa Perpetua De Gaia

Pueblo

Antic municipi: Santa Perpetua de Gaià, avui Pontils

Municipio

Pontils / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

despoblat, a l´estiu de 8 a 10 persones

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Freginals, 2

Código postal

43421

Teléfono

977 880 202

Fax

977 880 202

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Santa Perpetua De Gaia

Web de Interés

Pontils

E-mail municipio

aj.pontils@altanet.org
 

El poble de Santa Perpètua de Gaià (578 m d'altitud) és a l'esquerra del Gaià, aprofitant la petita vall abans d'iniciar-se el congost de Santa Perpètua; les cases —que no arriben a la vintena— estan esglaonades al vessant sud-oriental del grop calcari damunt el qual es bastí el castell.

Les restes del castell de Santa Perpètua s'alcen al cim d'un penyal, al damunt del penya-segat format pel Gaià, que respectà aquest grop calcari, i que domina l'estreta vall que s'estén als seus peus. Queden la porta d'ingrés, la torre —d'una especial i interessant construcció, amb l'interior triangular— i alguns panys de muralla

Les restes del castell de Santa Perpètua s'alcen al cim d'un penyal, al damunt del penya-segat format pel Gaià, que respectà aquest grop calcari, i que domina l'estreta vall que s'estén als seus peus.

Castell i Esglesia de Santa Perpetua de Gaià

L'antiga església romànica, ja esmentada el 1072, es conserva, molt deteriorada, dins el clos del cementiri. L'actual, dedicada a santa Maria, abandonada i blanc de depredadors irresponsables, és situada a la banda oriental del penyater on hi ha el castell. Actualment, malgrat ser el cap de municipi i allotjar l'ajuntament, Santa Perpètua és despoblat.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua