TARRAGONA

Datos del Pueblo

Sant Jaume Dels Domenys

Pueblo

Sant Jaume dels Domenys

Municipio

Sant Jaume dels Domenys / Comarca Baix Penedes

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

2348

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Joan Roig, 2

Código postal

43713

Teléfono

977 677 113

Fax

977 678 598

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Jaume Dels Domenys

Web de Interés

Informacio general de Sant Jaume dels Domenys

E-mail municipio

ajuntament@stjdomenys.altanet.org
 

Municipi del Baix Penedès, situat a la zona centre-oriental de la comarca. Es recolza en les estribacions de la serra del Montmell i s'estén a les terres planes de la depressió central. Té una extensió de 24'46 km2 i compta actualment amb 2020 habitants. Pertany al partit judicial del Vendrell.

El poble és centrat per l'església parroquial de Sant Jaume

Passejada a peu per Sant Jaume dels Domenys i els voltants

El poble és centrat per l'església parroquial de Sant Jaume. Construcció d'època moderna, el seu absis és poligonal i cobert a la mateixa alçada que la nau; de gran capacitat interior, l'església té dues porxades davant les façanes de ponent i de migdia respectivament. El campanar és una torre de planta quadrada. Englobada dins del nucli urbà hom troba la urbanització de l'Arquet, i ben a prop una altra dita els Arquets

Llocs d´interès en el nucli i al terme:

Aqüeducte dels Arcs
Església parroquial de Sant Jaume
Casa rectoral
Can Pau
Ermita dels Arquets
Torre de Lletger
Església de Lletger
Masia Vallfort
Mas de Gomila
Castellnou de Gimenelles
Cal Palau de Torregassa
Església del Papiolet

Pedanies destacades de Sant Jaume dels Domenys:

La població de la Torregassa és situada a ponent del municipi i els tres nuclis de població s'estenen al llarg de la carretera

Pedania de la Torregassa en Sant Jaume dels Domenys

La Carronya
Cornudella
L'Hostal
Lletger
El Papagai
El Papiolet
Sant Jaume
La Torregassa

La indústria està representada per petites empreses del ram de la metal·lúrgia , alimentació, mobles, magatzems de materials per a la construcció, i serrallers. El comerç d'alimentació merceria, teixits, fonda, bars, carnisseries, peixateria, papereria, farmàcia, perruqueries, materials per a la construcció.

Hi ha un Centre d'Atenció Primària, amb assistència mèdica i d'infermeria, i el servei d'assistència social. També hi ha un parc de bombers, amb una dotació de 2 vehicles preparats per a la lluita contra els incendis.

Al municipi hi ha una guarderia i dos col·legis d'ensenyament de primària. Es fan cursos específics com: música (solfeig, piano, guitarra i gralla), gimnàstica, llengües, manualitats, informàtica, etc.

Sant Jaume dels Domenys és un municipi de la comarca del Baix Penedès.

Recorregut per Sant Jaume dels Domenys i les pedanies

el municipi comprèn a part de Sant Jaume: l'Hostal, i les Casetes de Llobets, Gemenelles, el Gatell, la Gomila, Vallfort, entre d'altres i les urbanitzacions dels Arquets i el Papagai. les caseries de la Carronya Baixa i la Carronya Alta...

Les festes més importants són la festa de Sant Sebastià, el 20 de gener, el Carnestoltes, la festa major del 25 de juliol, diada de Sant Jaume i, finalment, la festa major petita o festa del vot del poble, també coneguda com la diada, que se celebra el segon dissabte de novembre.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua