TARRAGONA

Datos del Pueblo

Savalla De Comtat

Pueblo

Savalla de Comtat

Municipio

Savalla de Comtat / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

72

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 13

Código postal

43427

Teléfono

977 880 137

Fax

977 880 137

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Savalla De Comtat

Web de Interés

Informaciò de Savallà del Comtat

E-mail municipio

aj.savalla@altanet.org
 

Savallà del Comtat confronta per l'E amb Santa Coloma de Queralt; pel N, amb Llorac, per l'W amb Vallfogona de Riucorb i pel S amb Conesa.

Es troba ubicat a la part septentrional de la comarca, en un terreny molt accidentat, a la zona de contacte amb els altiplans segarrencs. És principalment una vila d'estiueig i de segona residència.

Les obagues del riu Corb és un paratge d'especial bellesa que travessa el terme.

Llocs d'interès:

Restes del Castell. Cal esmentar que, des de l'any 1982, s'han dut a terme feines de conservació i manteniment d'aquestes restes, amb ajuda d'organismes oficials.

Savallà del Comtat confronta per l'E amb Santa Coloma de Queralt; pel N, amb Llorac, per l'W amb Vallfogona de Riucorb i pel S amb Conesa

Casc Urbà de Savallà del Comtat

L'església parroquial de Sant Pere, construïda damunt d'una primitiva església, que era dedicada a Sant Sebastià. L'actual data de 1786 i és d'estil barroc. Durant la guerra civil de 1936, es crema l'església i moltes obres d'art que contenia, encara que es van poder salvar alguns objectes. Fou reconstruïda durant la postguerra.

El mitjà de vida de Savallà és l'agricultura. Els conreus són de secà, amb predomini dels cereals, sobretot blat i ordi. Hi ha algun petit sector de vinya i de regadiu.

El terme comprèn els nuclis de Savallà del Comtat (cap de municipi) i l'agregat de Segura.

La festa major de la població s'escau pel primer diumenge d'octubre, festivitat de la Mare de Déu del Roser. El 15 de maig se celebra la festivitat de Sant Isidre, patró dels llauradors.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua