TARRAGONA

Datos del Pueblo

Senan

Pueblo

Senan

Municipio

Senan / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

59

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

43449

Teléfono

977 877 333

Fax

977 877 333

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Senan

Web de Interés

Informacio general de Senan

E-mail municipio

aj.senan@altanet.org
 

Senan confronta amb els municipis de Vallbona de les Monges, en el seu agregat de Montblanquet (E), els Omells de na Gaia (NE), l'Espluga Calba (NW), Fulleda (W) i l'Espluga de Francolí (S).

Encara que geogràficament pertany a la comarca de les Garrigues, amb la divisió comarcal de 1936 va quedar integrada a la de la Conca de Barberà.

El municipi s'agrupa al voltant d'un turó al capdamunt del qual hi havia el castell. Actualment s'hi poden distingir tres parts: el nucli antic, de forma allargada i dos ravals, el de la Creu i el de la Font.

El municipi de Senan s'agrupa al voltant d'un turó al capdamunt del qual hi havia el castell. Actualment s'hi poden distingir tres parts: el nucli antic, de forma allargada i dos ravals, el de la Creu i el de la Font.

El poble de Senan a l´hivern

En aquest darrer al segle XVIII hi havia un forn de vidre del qual en queden algunes restes. L'església parroquial de Santa Maria de Senan és romànica i fou construïda a la fi del segle XII i al començament del XIII, sota l'impuls dels monjos montserratins. Els afegits posteriors, que amagaven en el seu interior la bellesa dels elements romànics, han estat arrencats

La festa major de la població s'escau el 15 d'agost, festivitat de Sant Roc.

Des de fa anys, dos reconeguts ceramistes resideixen al poble: Lluís Soler Llambrich i Núria Albà Alegret. Han participat en moltes exposicions nacionals i internacionals, tant individuals com col•lectives. Són investigadors incansables de noves tècniques de mescles i cocció en aquest difícil art.

A Senan disposen d'exposició permanent annexa al taller de ceràmica, on es poden admirar i adquirir les seves obres: plats, gerros, figures i altres peces per encàrrec. El taller de ceràmica - Raval de la Font, 7, tel. 977 87 73 01 (ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua