TARRAGONA

Datos del Pueblo

Tamarit

Pueblo

Tamarit, castell i restauran

Municipio

Tarragona / Comarca: Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2008

1603

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Font, 1

Código postal

43003

Teléfono

977 296 100

Fax

977 296 211

Oficina Turismo

977 250 795

Web Oficial

El poble de Tamarit

Web de Interés

el Castell de Tamarit

E-mail municipio

webmaster@diputaciodetarragona.cat
 

El nucli que hom coneix com el castell de Tamarit és el conjunt constituït per les antigues presons municipals, l'església de l'Assumpció, la rectoria, l'antiga casa del comú, la plaça de l'Església, dues torres, unes quantes cases, la bateria del segle XVI i les restes de les muralles bastides en temps de Pere el Cerimoniós.

El castell de Tamarit, del segle XII, és d’estil romànic i es va construir a la mateixa desembocadura del riu Gaià, possiblement per evitar els atacs dels pirates. Està en molt bon estat de conservació, com també la seva esglèsia i la torre de l’homenatge, situada fora del recinte. Això ha estat possible gràcies a les diverses remodelacions dutes a terme pels seus últims propietaris. Actualment ho és la Societat Breten que ha destinat el castell a celebracions de casaments

Separada del nucli del castell i pròxima a la cala de Tamarit, es troba una torre medieval de planta rodona rebaixada durant la reconstrucció esmentada; damunt el turó que domina Tamarit i la seva cala s'alça una segona torre circular, perfectament conservada, coneguda com la torre d'en Segur.
Entre les masies de l'antic terme de Tamarit es destaquen les d'en Grimau, Marquès, de Cosidor, d'en Sorder, de la Creu i Rabassa. Totes disposen de torres defensives, de planta circular, quadrada o rectangular, bastides del segle XIV al XVI.

 

El castell de Tamarit, del segle XII, és d’estil romànic i es va construir a la mateixa desembocadura del riu Gaià,

El Castell de Tamarit

Tamarit Park es un parque de vacaciones con 250 Bungalows y Mobile Homes, 500 parcelas de camping, y una oferta completa de diversión, deportes, restauración y entretenimiento para todas las edades.

Está situado en un lugar privilegiado por la naturaleza y disfruta de un microclima especialmente benigno. Linda directamente con un frente de 2 km de playa, que por el este lleva a Altafulla, y por el oeste al castillo medieval de Tamarit.(ftes i fotos ver links de la ficha)

 

 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua