TARRAGONA

Datos del Pueblo

Vallclara

Pueblo

Vallclara

Municipio

Vallclara / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

126

 

Ayuntamiento

Dirección

de la Placeta, 12

Código postal

43439

Teléfono

977 869 221

Fax

977 869 221

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vallclara

Web de Interés

Informacio general de Vallclara

E-mail municipio

aj.vallclara@altanet.org
 
 

El terme municipal de Vallclara, de 13,42 km², és situat a la banda sud-occidental de la comarca, a la vall del barranc de Vallclara o riu de Milans, capçalera del Francolí. Confronta amb els termes de Vimbodí (NE i E), de Prades, al Baix Camp (S), de Vilanova de Prades (SW), del Vilosell, a les Garrigues, i amb un petit sector de Vinaixa, les Garrigues (N).

L'estructura urbanística de Vallclara és bàsicament la d'un poble carrer. La vila, al contrari del que passa en altres pobles de la rodalia, no va ser construïda al voltant del castell, sinó que es troba situada cap a l'est. El carrer principal s'estén des de l'església fins al castell.

L'església parroquial de Sant Joan Baptista, d'estil barroc, i l'anomenat carrer de la Muralla, estan situats a l'extrem est de la població.

Entorno natural de Vallclara, Mont. Prades

foto Espencat

L'existència d'unes antigues muralles resta reflectida en l'anomenat carrer de la Muralla, situat a l'extrem est de la població.

Les restes del castell són força escasses.L'ermita és datada al s. XVI i hi ha també un pont romànic del s.XII. Algunes cases conserven belles portalades adovellades que duen dates dels segles XVII i XVIII.

El terme és drenat pel riu de Milans, que neix a la font de Coma de Nalda, al vessant de la serra de la Llena que mira a la Conca, passa per la banda meridional de la població i desguassa, a la banda central del terme, a la capçalera del Francolí.
El terme és abundant en aigua i hi brollen una quinzena de fonts: la Font Vella, actualment de Sant Antoni, al costat mateix de la població, la del Xafarot i la del Rector, entre d'altres.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua