TARRAGONA

Datos del Pueblo

Vallespinosa

Pueblo

Vallespinosa

Municipio

Pontils / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

35

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Freginals, 2

Código postal

43421

Teléfono

977 880 202

Fax

977 880 202

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Datos y fotos de Vallespinosa

Web de Interés

Vallespinosa

E-mail municipio

aj.pontils@altanet.org
 

A la banda sud-occidental del terme es troba el poble de Vallespinosa, a 640 m d'altitud, situat sobre el vessant esquerre del torrent de Coma de Vaca o de Vallespinosa. La població —esglaonada sota el castell— ofereix un aspecte d'una especial vellúria; és composta per una quarantena de cases, edificades a l'obaga, petites i amb poques entrades per a la llum, que formen carrers estrets i sinuosos.

Vallespinosa per gaudir de la natura

Vallespinosa

El lloc és esmentat ja el 1030. El castell pertanyia el 1174 a Berenguer de Clariana. El 1357, el rei Pere III el vengué a Arnau de Cervelló de la família del qual passà als Armengol i, el 1526, als Biure.

Celebrava la festa major el 25 de juliol, diada de Sant Jaume. Sota les muralles de l'antic castell, a la banda alta del poble, es troben les restes de l'antiga església romànica del lloc, dedicada a santa Maria.

L'actual, que s'alça al bell mig de la petita placeta del poble, sota l'advocació de sant Jaume, és d'una sola nau i ha estat bastida en època moderna.

A 0,5 km de la població, vora el torrent de Coma de Vaca i al costat del camí que va a Selmella, hi ha la font de Vallespinosa, de cabal fresc i ric.(ftes ver links)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua