TARRAGONA

Datos del Pueblo

Vilallonga Del Camp

Pueblo

Villalonga del Camp

Municipio

Villalonga del Camp / Comarca: Tarragones

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

1772

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Església, 1

Código postal

43141

Teléfono

977 840 101

Fax

977 842 382

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilallonga Del Camp

Web de Interés

La vila de Vilallonga del Camp

E-mail municipio

aj.vilallonga@altanet.org
 

Municipi del Tarragonès, situat a la dreta del riu Glorieta, el qual constitueix el seu límit amb el Rourell. El terme municipal té una extensió de 9'24 Km², i el travessa la riera de Vilallonga o de la Selva, afluent del riu Francolí per la dreta.

El municipi comprèn, a més de l'antic terme de Vilallonga, els històrics de Carxol, Les Sorts i el del Mas de l'Obra, la masia i antiga quadra de la Montoliva i l'antic poble de la Font de l'Astor.

El nucli urbà de la vila de Vilallonga del Camp es troba a la dreta de la riera de Vilallonga, a 124 m d'altitud. És un clar exemple de poble nascut en una cruïlla de camins. Conserva un portal de l'antiga muralla, però l'edifici més important de la població és la monumental església parroquial de Sant Martí, obrada al segle XVII.

L'església parroquial de Vilallonga està dedicada a sant Martí. És del segle XVII, d'estil neoclàssic i la seva façana està inacabada. A la part superior de la porta es troba un relleu que representa el sant compartint la seva capa amb un pobre

Esglesia de Vilallonga del Camp

Cal destacar la magnífica façana, que restà inacabada. Sobre la cornisa hi ha un frontó triangular sostingut per quatre columnes i dues pilastres, amb capitells corintis. Sobre la porta d'entrada es pot veure un relleu que representa Sant Martí partint-se la capa amb un pobre

Vilallonga celebra festa el dia 30 de juliol, festivitat de Sant Abdó i Sant Senén, i el dia 11 de novembre, en honor de Sant Martí. La Fira, el primer diumenge d'octubre. La festa de la Rosa, el segon diumenge de maig. La festa del Roser, el segon diumenge d'octubre. També se celebra el Carnaval(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua