TARRAGONA

Datos del Pueblo

Vilanova De Prades

Pueblo

Vilanova de Prades

Municipio

Vilanova de Prades / Comarca: Conca de Barberà

Provincia

Tarragona

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2005

145

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 3

Código postal

43439

Teléfono

977 869 002

Fax

977 869 056

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilanova De Prades

Web de Interés

Dades generals de Vilanova de Prades

E-mail municipio

aj.vprades@altanet.org
 

El poble de Vilanova de Prades és situat a 893 m d'altitud dins els aiguavessos del riu de Montsant, sota la punta del Curull (1 023 m d'altitud), cota màxima de la serra de la Llena

Vista del poble de Vilanova de Prades

Terme municipal situat a l'extrem sud-oest de la Conca de Barberà, al límit amb el de les Garrigues, el Priorat i el Baix Camp, i sota els cingles de la serra de la Llena, on es troben els punts geogràfics més alts (entre 800 i 1.000 metres d'altitud): la punta del Curull (1.023 m.) i l'Abellà (1.002 m. d'alt). Les successives divisions històriques l'han inclòs en una o altra comarca o jurisdicció.

El poble de Vilanova de Prades és situat a 893 m d'altitud dins els aiguavessos del riu de Montsant, sota la punta del Curull (1 023 m d'altitud), cota màxima de la serra de la Llena, arredossat a la cinglera, i vora el coll de Sant Antoni, que enllaça l'esmentada serra amb les Muntanyes de Prades.

Té una forma allargassada. El Carrer Major fa d'aglutinador des d'on parteixen gairebé perpendicularment els altres carrers i travesseres de la població.

Algunes cases conserven bells portals adovellats dels segles XVI, XVII i XVIII.

L'església de Sant Salvador,en Vilanova de Prades, d'estil barroc i construïda a la fi del segle XVIII. Alguns murs de l'antic edifici, esmentat el 1180, poden veure's fent de partió amb la rectoria;

L'església de Sant Salvador Vilanova De Prades

L'església de Sant Salvador, d'estil barroc i construïda a la fi del segle XVIII. Alguns murs de l'antic edifici, esmentat el 1180, poden veure's fent de partió amb la rectoria; el retaule barroc que presidia l'altar major fou cremat durant la Guerra Civil de 1936

Vora el poble i a tocar del cementiri es troba l'ermita de Sant Antoni de Pàdua, construïda al segle XIX i costejada, segons la tradició, per tres dones que es lliuraren de la pesta.

Vilanova disposa del Casal Cultural, de dependència municipal, inaugurat el 1987, que té un local per a representacions teatrals. També és activa al poble l'associació de joves la Llena, que organitza, entre altres activitats, les festes de la població.

La festa major s'escau per l'agost, el 15, mentre que al novembre té tradició a la població la festa de Tots Sants, en què es fa una castanyada col·lectiva.(ftes i fotos ver links de la ficha)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua